AK5 Airsoft

Det är säkert att säga att nästan alla vet att paint ball gevär skjuter färg bollar, medan airsoft gevär skjuter plast airsoft kulor. Men de största skillnaderna mellan de två olika typerna av vapen, är vad som finns i dem. Varje vapen har sina starka sidor och sina svaga punkter.

Det sätt som paint ball gevär eld är ganska grundläggande, eftersom de alla använder antingen komprimerad ( reguljär ) luft eller komprimerad C02. De flesta av de nyare paintball gevär använder C02 snarare än vanlig luft ( eftersom det är mer effektivt ). Det sätt som de elektriska Airsoft gevär ( t.ex. Airsoft AK5) arbete är mycket mer avancerad. Elektriska ak5 Airsoft guns har faktiskt en elektrisk motor inne i dem, som driver en serie kugghjul.

Electric Airsoft guns har en batteridriven motor som förvandlar en serie kugghjul, som drar tillbaka ( och tuppar ) en kraftig fjäder. Fjädern driver plast airsoft BB när det släpper ( det finns en kolv i slutet av våren, vilket komprimerar luften nästan omedelbart ). Hela denna process sker i mycket snabb takt med AEG Airsoft guns, såsom airsoft M249 maskingevär och den airsoft ak5 gevär.

Det finns också ett par andra typer av ak5 Airsoft guns, framförallt airsoft sniper gevär, vilket är enda skott, manuellt spänt ak5 airsoft vapen. Dessa typer av airsoft gevär är något liknande de automatiska elektriska Airsoft guns, men är enda skott vapen som måste spännas för varje skott. Dessutom har de inga växlar inuti. Medan airsoft prickskyttegevär kan vara mindre spännande att avfyra än en elektrisk airsoft M249 SAW kulspruta, har de en mycket hög hastighet, och är mycket noggrann.

I princip alla vapen paint ball fungerar på samma sätt. De är mycket mer grundläggande än airsoft vapen, och helt enkelt elden med hjälp av tryckluft eller C02. De behöver inte vara spänt, och inget batteri ( eller växellådan ) krävs för att avskeda dem. Men du måste hålla återfyllnad sin lufttank för att skjuta dem. Nästan varje paintball pistol i tillvaron är halvautomatisk, vilket gör dem lite mindre spännande att skjuta än de automatiska elektriska Airsoft pistoler.

Paintball och airsoft matcher båda har samma uppsättning regler, och spelas på samma sätt. Tänk på att det är lättare att slå dina motståndare med en automatisk elektrisk ak5 airsoft pistol, än det är med ett enda skott paint ball gun. Men annat än det, det är verkligen inte mycket skillnad, annat än paintball gevär lämnar ett synligt märke när du träffar ditt mål, och airsoft vapen uppenbarligen inte, eftersom de skjuter plast kulor ).

Eftersom airsoft gevär och färgen gevär bollen både skjuta på liknande hastigheter, de också både skjuta ungefär samma avstånd. Airsoft och paintball kan spelas i dörrar eller utomhus, och de strategier och taktik är samma för varje. Även slagfälten för airsoft och paintball är desamma, och har samma taktiska strukturer, såsom byggnader, höghus, diken, och så vidare.

Så vad betyder det koka ner till ? Tja, om du gillar tanken på att skjuta ut 14 + bilder per sekund på dina fiender, så jag rekommenderar starkt att du ger airsoft ett försök. Men om du gillar tanken på att lämna en trevlig stor ( och självklart ) fläck av färg på din motståndare, då det låter som paintball är spelet för dig. Men bollar är väldigt dyra jämfört med plast airsoft kulor, så det är en annan faktor att ta hänsyn till också.